Over Jacinta

Het leven geeft je niet wat je graag wilt maar wat je nodig hebt om te groeien in Liefde.

Al heel wat jaren loop ik, Jacinta Kogelman, HBO Vormingswerk, creatief intuïtief kleurcoach, natuurcoach, healer en kunstenares ''het pad van mijn ziel, het pad van licht en creatie''.

Ik richt me daarbij op het verbeelden van mijn innerlijke belevingswereld en ontwikkelingsweg.
In mijn werk druk ik in kleur, beeld en woord uit hoe we als lichtwerkers meer vanuit onze ziel kunnen leven. Wat ik ervaar aan het leven is voor veel sensitieve vrouwen herkenbaar. Het is immers een universele weg die we lopen. Het is de weg van hoofd naar hart waarbij het ontwikkelen van je intuïtie en je vrouwelijke kwaliteiten voorop staat.

Met mijn heldere vermogens en veelzijdige creatieve talent ben ik in staat om het onbenoembare te benoemen en het onzichtbare te verbeelden. In verbinding met de natuur, met de bloemen en planten, de dieren en sferen en met mijn eigen bron van creatie en inspiratie ben ik het meest in mijn element.

Door de jaren heen inspireerde ik vele vrouwen om via kleur, creativiteit en schrijven dichter bij zichzelf te komen. Ik houd er van om mensen op een speelse manier in contact met hun ziel te brengen.

Het leven toont me vele kleuren. In mijn rijke binnenwereld en buitenwereld ontmoet ik ze allemaal: vreugde en verdriet, fijn en pijn, alleen en samen, verstand en gevoel, beweging en stilstand, weerstand en flow. Als spiritueel mens reik ik dagelijks uit naar de hemel. Ook sta ik daarbij graag met mijn voeten geworteld in de aarde. Mijn verlangen naar eenheid en harmonie is groot.

Het gevoelig mens zijn daagt me regelmatig uit om in moeilijke omstandigheden toch het beste uit mezelf te halen. Met deze doorleefde kleuren, die me mildheid, zelfliefde, wijsheid en kracht gaven, ben ik graag een inspirerende wegwijzer op je levensweg.

20200824_125604

'Ga open naar jezelf, durf te voelen, neem je plek in, zuiver je gedachten, draag je verantwoordelijkheid en verspreid je licht. Doe het anders dan voorheen, sta op in je grootsheid en maak de wereld een beetje lichter'.

Leergierigheid hoort bij mijn essentie. Vragen stellen zit in mijn aard. Ik houd ervan de diepere betekenis achter alles te kennen, tot de essentie te komen, via de magie van kleur de brug te zijn tussen hemel en aarde, dichterbij de bron komen.

Iets bijdragen aan de wereld, zin en ziel uitdragen, gaf ik vorm in mijn boek Kleur je zinnen. Via hele praktische vormen van creativiteit en kleurbeleven word je tot inspiratie aangezet om je eigen bronnen van kracht aan te boren.

Later liet ik me leiden om via fotografie en de tekens die ik onderweg op mijn pad tegenkwam, mijn kaartenset Spiegel van de ziel te ontwikkelen. Het werd een prachtige set van 60 kleurrijke spiegels. De universele kennis wordt nu door vele coaches en therapeuten in hun praktijk ingezet. Het gebruik van de Spiegel van de ziel kaarten draagt bij tot het herstellen van de verbinding met je innerlijke bron.

Verbinding te ervaren is voor mij heel belangrijk. Ik zocht en vond de diepe verbinding met mijn ziel en steeds meer ook met het leven. Door de jaren heen leerde ik mijn HSP zijn te omarmen en te gaan staan voor mijn eigenheid.

Je kunt bij mij terecht voor een moment van zelfreflectie, het ontdekken van je vrije speelse creatieve kant, een creatieve verwerking van iets wat je belast en voor heling en bewustwording van gevoelig liggende thema's. Ik breng je op een lichte en speelse manier in contact met de schoonheid en wijsheid die ieder mens van nature bezit.

Er is zoveel in een mensenleven wat er om vraagt gezien, gevoeld, beleefd en erkend te worden. Veel ook wat vraagt om een helend en inzichtgevend gebaar. Dat kan door te gaan schrijven, schilderen, de natuur te ontmoeten, jouw innerlijke natuur ruimte te geven, te luisteren naar je innerlijke stem, kleur te bekennen over wat waar is voor jou.

Met mijn diensten en producten bied ik je een helpende hand, een inzichtgevend gesprek, een hartverwarmende spiegel van dat wat er in je leeft, een kleurrijke ontmoeting van ziel tot ziel, die jouw (hooggevoelige) ziel doet stralen in haar meest eigen kleur.

Schroom niet om me te bellen en te kijken of we een klik hebben. Misschien ben ik net die persoon die jou weer een stapje verder mag brengen op je levensweg vol uitdagingen.

ONTWAKEN AAN HET LICHT IN JEZELF

''help me dat ik het licht weer zie
ontwaak aan de kracht die in me is
mijn ziel weer vleugels geeft
om haar licht te leven''

7 kleurrijke levenslessen voor een sensitief mens

ik was bang om hier te zijn
om te gronden in mijn lichaam
moeder Aarde was mijn helper
de natuur mijn grootste vriend

ik was bang om te voelen
en om los te laten
kennis van het lichaam en van gevoeligheid
werd mijn kwaliteit

ik was bang om te stralen
om op te staan in mijn kracht
kleur bracht me bij mijn ware natuur
nu sta ik en doe ik waar ik naar verlang

ik was bang om naar mijn hart te luisteren
en me te verbinden
nu richt ik me naar binnen
verbind ik me met mezelf
en voel ik me verbonden om wie ik ben

ik was bang om me uit te spreken
om mijn waarheid te zeggen
te laten zien wat er in me leeft
nu help ik anderen om zich uit te drukken
en trouw te blijven aan zichzelf
om expressie te geven aan
dat wat in ze leeft

ik was bang om niet gehoord te worden,
niet gezien, niet begrepen
nu luister ik naar binnen
kijk en voel wat er in me leeft
stem me af op mijn hogere weten
daarmee help ik anderen
om ook te luisteren naar zichzelf

ik was bang om te vertrouwen
om me over te geven,
om uit mijn hoofd te raken
nu leer ik steeds meer loslaten
perfectionisme te laten varen
en te vertrouwen op mijn diepe weten

help-me dat ik het licht weer zie

zo beweeg ik van angst naar liefde

kom ik steeds meer thuis op aarde
ook al doet mijn lichaam vaak pijn

leer ik mijn gevoeligheid als kwaliteit te zien
ook al gaan emoties soms met me aan de haal

ga ik staan in mijn kracht
en doe waarvoor ik geboren ben

laat ik mijn hart spreken
met woorden die troosten en opwekken

verbeeld ik mijn binnenwereld
zodat jij je hierin herkent

maak ik verbinding met mijn hogere zelf
en spreek haar taal van licht

geef me over aan het leven
om te groeien in liefde

Jacinta