Het leven geeft je niet wat je graag wilt maar wat je nodig hebt om te groeien in Liefde.

zelfportret - de maan vangen

Ik vang de maan en groet de zon bij een oude Olijfboom in Portugal (mei 2023)

Al heel wat jaren loop ik, Jacinta Kogelman, HBO Vormingswerk, creatief intuïtief kleurcoach, natuurcoach, healer en kunstenares ''het pad van mijn ziel, het pad van licht en creatie''.

Ik richt me daarbij op het verbeelden van mijn innerlijke belevingswereld en ontwikkelingsweg.
In mijn werk druk ik in kleur, beeld en woord uit hoe we als lichtwerkers meer vanuit onze ziel kunnen leven. Wat ik ervaar aan het leven is voor veel sensitieve vrouwen herkenbaar. Het is immers een universele weg die we lopen. Het is de weg van hoofd naar hart waarbij het ontwikkelen van je intuïtie en je vrouwelijke kwaliteiten voorop staat.

Met mijn heldere vermogens en veelzijdige creatieve talent ben ik in staat om het onbenoembare te benoemen en het onzichtbare te verbeelden. In verbinding met de natuur, met de bloemen en planten, de dieren en sferen en met mijn eigen bron van creatie en inspiratie ben ik het meest in mijn element.

Door de jaren heen inspireerde ik vele vrouwen om via kleur, creativiteit en schrijven dichter bij zichzelf te komen. Ik houd er van om mensen op een speelse manier in contact met hun ziel te brengen.

Het leven toont me vele kleuren. In mijn rijke binnenwereld en buitenwereld ontmoet ik ze allemaal: vreugde en verdriet, fijn en pijn, alleen en samen, verstand en gevoel, beweging en stilstand, weerstand en flow. Als spiritueel mens reik ik dagelijks uit naar de hemel. Ook sta ik daarbij graag met mijn voeten geworteld in de aarde. Mijn verlangen naar eenheid en harmonie is groot.

Het gevoelig mens zijn daagt me regelmatig uit om in moeilijke omstandigheden toch het beste uit mezelf te halen. Met deze doorleefde kleuren, die me mildheid, zelfliefde, wijsheid en kracht gaven, ben ik graag een inspirerende wegwijzer op je levensweg.

zelfportret - de zon groeten

De olijfboom, symbool voor kracht, vrede, overwinning en een positief toekomstbeeld

De zon vertegenwoordigt het mannelijke aspect, de maan het vrouwelijke. Bij de zon moet je dan denken aan mentale kracht, die zich naar buiten richt op het 'doen' en die de wereld overdag bestuurt en voedt. De maan regeert ons onbewuste, ons gevoelsleven. Ze is verbonden met onze intuïtie, die zich richt op het ‘zijn’ en het ontvangen van inspiratie en ideeën. ’s Nachts verwerken we de indrukken van overdag. En daar groeien we en leren we van, met vallen en opstaan. - bron: www.inspirerendleven.nl / de maan en de zon

Leergierigheid hoort bij mijn essentie. Vragen stellen zit in mijn aard. Ik houd ervan de diepere betekenis achter alles te kennen, tot de essentie te komen, via de magie van kleur de brug te zijn tussen hemel en aarde, dichterbij de bron komen.

Iets bijdragen aan de wereld, zin en ziel uitdragen, gaf ik vorm in mijn boek Kleur je zinnen. Via hele praktische vormen van creativiteit en kleurbeleven word je tot inspiratie aangezet om je eigen bronnen van kracht aan te boren (het is nu alleen nog als e-book te koop).

Later liet ik me leiden om via fotografie en de tekens die ik onderweg op mijn pad tegenkwam, mijn kaartenset Spiegel van de ziel te ontwikkelen. Het werd een prachtige set van 60 kleurrijke spiegels. De universele kennis wordt nu door vele coaches en therapeuten in hun praktijk ingezet. Het gebruik van de Spiegel van de ziel kaarten draagt bij tot het herstellen van de verbinding met je innerlijke bron.

Verbinding te ervaren is voor mij heel belangrijk. Ik zocht en vond de diepe verbinding met mijn ziel en steeds meer ook met het leven. Door de jaren heen leerde ik mijn HSP zijn te omarmen en te gaan staan voor mijn eigenheid.

Je kunt bij mij terecht voor een moment van zelfreflectie, het ontdekken van je vrije speelse creatieve kant, een creatieve verwerking van iets wat je belast en voor heling en bewustwording van gevoelig liggende thema's. Ik breng je op een lichte en speelse manier in contact met de schoonheid en wijsheid die ieder mens van nature bezit.

Er is zoveel in een mensenleven wat er om vraagt gezien, gevoeld, beleefd en erkend te worden. Veel ook wat vraagt om een helend en inzichtgevend gebaar. Dat kan door te gaan schrijven, schilderen, de natuur te ontmoeten, jouw innerlijke natuur ruimte te geven, te luisteren naar je innerlijke stem, kleur te bekennen over wat waar is voor jou.

Met mijn diensten en producten bied ik je een helpende hand, een inzichtgevend gesprek, een hartverwarmende spiegel van dat wat er in je leeft, een kleurrijke ontmoeting van ziel tot ziel, die jouw (hooggevoelige) ziel doet stralen in haar meest eigen kleur.

'Ga open naar jezelf, durf te voelen, neem je plek in, zuiver je gedachten, draag je verantwoordelijkheid en verspreid je licht. Doe het anders dan voorheen, sta op in je grootsheid en maak de wereld een beetje lichter'.

help-me dat ik het licht weer zie