heeldbeeld1

Na mijn besluit om zelf in DE NIEUWE JIJ te stappen, waarover je op mijn site hebt kunnen lezen, dient zich vandaag als vanzelf al de volgende stap aan. Ik ga deze stap even met je delen.

Vanmorgen schreef ik mijn reactie op een Facebookbericht van een creatieve vrouw die aangaf alsnog tijd van leven te hebben gekregen (ook al leek haar eigen levenseinde in zicht):

''Als je doet waarvoor je geboren bent, gaat de liefde, het leven, stromen''.

Wat een mooie woorden. Ze raakten me diep. Ze waren niet alleen voor deze vrouw bedoeld, maar de woorden klonken ook naar binnen in mijn eigen hart. Ik zocht meteen naar een foto. Op een pagina uit mijn creatief dagboek van afgelopen jaar typte ik deze helende woorden.

Echte schoonheid zit van binnen

Deze krachtige woorden kwamen uit een diepe bron van wijsheid in mij. De woorden wellen als vanzelf op uit mijn hart, als ik hiervoor ruimte bied. Het is een van mijn natuurtalenten. Wat een mooi talent heb ik met mijn geboorte meegekregen. Het is mijn intuïtieve parel van binnen. Deze schat waarbij mijn creatieve verbeeldingskracht rijkelijk stroomt. Door de jaren kwam er op die manier al zoveel mooie en wijze informatie tot me en gaf ik expressie aan al wat gezien en gevoeld wilde worden.

In mijn meest moeilijke jaren had ik in alle eenvoud en puurheid een heldere verbinding met diepe bronnen van kracht en troost in en om me heen. Mijn hogere wijze deel, de kracht in de natuur, de ongeziene wereld, overleden dierbaren, de helende kleuren en niet te vergeten mijn creatieve kracht.

En uit al deze bronnen kon ik rijkelijk putten. Om mezelf te helen, expressie te geven aan wat niet in woorden te vatten was. Of om vanuit het perspectief van mijn hogere zelf antwoorden te krijgen op de vele vragen die in me leefden. Soms voelde ik diepe eenzaamheid en vertwijfeling. Was er de angst om nooit meer in mijn volle glorie (gezondheid) te kunnen gaan staan. Dan waren daar de engelen die me met hun troostende woorden inzicht gaven in de onzichtbare krachten om me heen. Ook de helende kleuren waren een steun voor me. En altijd was daar in mijn achterhoofd de stem die zei: ''deze innerlijke transformatie reis beschrijft een weg die iedereen gaat die de moed heeft om de weg van hoofd naar hart te gaan''. Deze woorden vinden hoe dan ook hun weg naar buiten, als ik het leven in mij toesta om haar eigen wijze weg te gaan.

Iedere vrouw, die bewuster in het leven gaat staan en ontwaakt aan het licht in zichzelf, zal zich in mijn PAD VAN LICHT herkennen en er kracht en troost uit putten. Bovendien helpen mijn creatieve helende werkvormen je op je heel eigen wijze verbinding te maken met de stroom van leven, liefde en wijsheid in jezelf.

Zoals op het doosje van mijn SPIEGEL VAN DE ZIEL KAARTENSET staat beschreven: wie op het pad van de ziel loopt begeeft zich op een reis vol uitdaging en avontuur. Je ontsluiert geheimen, boort krachten aan, beantwoordt levensvragen en herstelt de verbinding met jezelf.
 

Als ik doe waarvoor ik geboren ben, vrij-uit ruimte bied aan wat er in mij leeft, gaat de liefde, het leven, stromen.

Er zit van alles in de weg
Aha...Daar had ik meteen de angel te pakken. Ik ben het zelf die de levensstroom blokkeert (dat wist ik natuurlijk al lang). Vanuit angsten uit een ver verleden die me klein hielden, die me beschermden voor mijn grootsheid. De pijn en weerstand om juist met mijn spirituele gevoeligheid naar buiten te treden laat zich met moeite doorvorsen. De angst om voor gek uitgemaakt te worden, zweverig te zijn, afgewezen te worden, fouten te maken, buiten de groep te staan. Brandstapelangst, noemt Susan Smit het.
 
Waar ik voor geboren ben
Ik sta met een been in de hemel en met een been op aarde, zo voelt het vaak voor mij. Vanuit die positie ben een schakel tussen hemel en aarde, een boodschapper van het nieuwe. En toch verlang ik ernaar om met twee benen op de grond te staan, midden in het leven. Helemaal mijn rechtmatige plek in te nemen, in mijn eigen midden te staan. Op het toneel te verschijnen en niet als souffleur achter de coulissen (de plek die mijn bange ik geneigd is om in te nemen, maar die niet past bij de plek waarvoor ik geboren ben).
 
Niet durven, toch doen

Vanwege mijn gevoeligheid neem ik verfijnder waar, beleef ik alles veel intenser. Ik heb meer verwerkingstijd nodig dan een gemiddeld ander mens, ben sneller uit balans. Ik kan intens genieten van dingen die me raken, maar me ook diep down voelen als de omstandigheden daar om vragen.

Mijn lichaam is met haar fijngevoelige sensoren mijn graadmeter hoe het met me gesteld is. Ben ik in vertrouwen, voel ik me veilig, durf ik me over te geven? Wat speelt er eigenlijk echt in mij? Ik heb door de jaren heen veel naar haar leren luisteren. Mijn lichaam was met haar eindeloze geduld en haar spiegelende karakter een trouwe gids op mijn levenspad. Ik kon niet anders dan gehoor geven aan haar roep om te gaan staan in mijn kracht, me te verbinden met mijn essentie en het leven en te doen waarvoor ik geboren ben. 

En dan nu de lichte kant van mijn verhaal. Ik kan heel makkelijk woorden geven aan het onbenoembare, heb vaak een direct contact met de bron. Via creativiteit kan ik in kleur, beeld en woord zo mooi vanuit die diepe verbinding intuïtief iets neerleggen en de ander een beeldende spiegel voorhouden. Zo kan ik je op een heel mooie manier iets aanreiken om bij stil te staan, op in te voelen, je door te laten raken in je hart. Mijn beelden en woorden zetten je echt in beweging. Ik voel heel goed aan wat er speelt in jou en wat jou helpt op je levenspad. Met mijn innerlijke wijsheid schijn ik licht op jouw pad en bied ik je helderheid op je levensvragen.
 
Op een dag zal ik in vrijheid op mijn rechtmatige plek staan. Van daaruit wijst het leven zelf mij de weg en geef ik me ten volle over aan mijn PAD VAN LICHT ten dienste aan de wereld.
20220120_134332

Stappen in DE NIEUWE JIJ
Ik zet de deur naar het nieuwe in mij alvast open. Daarbij heeft mijn hogere zelf veel meer inbreng. Ook al zeggen stemmetjes in mij, ''zou je dat nou wel doen, pas op''. Ik kies ervoor om de liefde te laten stromen. Mijn angst neem ik onder mijn arm mee. Ik stel haar op haar gemak. Dank je wel voor je bescherming, maar ik stap in DE NIEUWE JIJ. Jij mag mee, maar ik heb hier de leiding.

Als je doet waarvoor je geboren bent, vrij-uit ruimte biedt aan wat er in jou leeft, gaat de liefde, het leven stromen.

Wil jij ook graag in beweging komen?
Stap dan samen met mij in de nieuwe jij.

Voel de roep van je ziel, de liefde die in je is, jouw diepe wens om te doen waarvoor je geboren bent. Ook al weet je misschien nog niet wat die is en heb je nog niet de moed gevonden om te gaan staan voor jouw waarheid. Er blijft echter telkens iets aan je trekken wat zegt: wees trouw aan je eigen lichtkracht.

Het helpt als je steeds beter zicht krijgt op de patronen die jouw kracht eronder houden. Als je zelf met je angsten uit de weg gaat kan jouw levensstroom haar eigen wijze weg gaan.

Stapje voor stapje open jij dan ook de poort naar de nieuwe jij.

Stappen in de nieuwe jij is een innerlijk transformatieproces, dat tijd en aandacht vraagt.
Een proces waarbij je best wat hulp kunt gebruiken.
Want weet, je hoeft het echt niet allemaal alleen te doen.

1 gedachte over “Doen waarvoor je geboren bent”

Plaats een reactie