dans om het licht1

Ik heb in mijn leven veel gedaan op het gebied van creativiteit. En altijd was daar de link naar de innerlijke ontwikkeling van de mens. Hoe hierin verbinding te maken met het innerlijk licht/je ziel. Het was een zoektocht naar het ontsluiten van het mysterie van leven. Hoe vanuit eigen scheppende kracht bij te dragen aan de nieuwe Aarde.

Als het over creativiteit gaat, verdiepte ik me in tal van werkvormen en technieken.
Zo deed ik in 2002 mee aan een kunstweek VRIJ SCHILDEREN bij Conferentieoord de Poort in Groesbeek en maakte ik onderstaand acrylschilderij met de titel ''dans om het licht''.

Als je je creativiteit van binnenuit vorm geeft, zoals ik doe, ontstaan er beelden en vormen die uit een diepe onnoembare laag van binnen komen. Beelden die je de weg wijzen in je leven en die getuigen van iets wat op rationeel niveau maar moeilijk onder woorden te brengen is, maar op het niveau van de ziel zo helder herkend wordt.

Het is nu bijna 20 jaar geleden dat ik dit schilderij maakte en het hangt nog steeds met veel flair bij ons in de woonkamer.
Ik denk dat dat is omdat het schilderij mij iets wil zeggen. Als een visioen wat nog steeds de helende kracht heeft om mij te brengen waar mijn ziel naar verlangt en hiervoor te gaan.

In het schilderij zie ik mezelf als de fakkeldrager van licht voorgaan om ook anderen bij hun innerlijk licht te brengen. Een cirkel van vrouwen (mensenkinderen) die elkaar hierin op een lichte en speelse manier ontmoeten en steunen. Dat verlangen naar verbinding en voorgaan in mij is zo sterk. Het tekent zich telkens weer in andere toonaarden af. Door de jaren heen vond ik daarin steeds heel eigen vormen.

Maar ook was ik bang om op te staan in mijn eigen kracht en kwam ik veel blokkades tegen, angsten die me weerhielden om mijn heldere geschilderde droom te vervolgen.
Mijn bescheiden aard was me daarin vaak tot last. De roep van mijn ziel valt echter niet te ontkennen. Ze klopt telkens weer aan mijn deur. Ook deze dagen weer.

Altijd was daar op de achtergrond de drijfveer, zoals ik die tegenkwam in een document van lang geleden:

''Ik breng licht in de duisternis en plezier in de leegte.
Ik vul je hart met schoonheid en liefde.
Ik geef de wereld mijn gevoeligheid, mijn sensitiviteit, mijn vermogen met aandacht aanwezig te zijn bij het 't tere, 't kwetsbare. Ik kom de wereld een beetje mooier kleuren''.
In een van de moeilijke periodes waarop ik mijn PAD VAN LICHT liep, ontwikkelde ik een sterke connectie met Spirit/mijn hogere zelf/innerlijke stem en met moeder Aarde. Via channeling, afstemming, helder horen/voelen/zien, ontving ik vele prachtige inspiraties. Teksten die me erg tot steun waren bij de processen waar ik doorheen ging. (die oh zo universeel zijn en juist nu door velen beleefd worden).

Maar wat vond ik het nog spannend om ook met deze kwaliteit voluit naar buiten te treden.

Als je mij over PAD VAN LICHT hoort in de toekomst weet dan dat ik bezig ben de juiste vorm te vinden om met deze schatten naar buiten te treden. Maar ze willen de wereld in, ook jouw hart en ziel verlichten.
En ik hoor: ''hou het licht en speels, want dat is je kwaliteit waarmee je de harten van anderen raakt''....
Zo ontstaat later op de middag de ingeving om een inspiratie neer te leggen over de DANS OM HET LICHT, waarover ik je binnenkort meer vertel.

Plaats een reactie